گردن درد یک بیماری شایع است که می تواند در اثر عوامل مختلفی مانند وضعیت نامناسب، کشیدگی یا تنش عضلانی، آسیب یا شرایط پزشکی زمینه ای ایجاد شود.

دلایلی سبب ایجاد درد گردن و درد های تیرکشنده و سختی در دست ها می شود که برخی از این دلایل عبارتند از :

  • خشکی مفاصل بین مهره ای – تغییر شکل مهره ها

 

 

  • التهاب بافت های نرم اطراف مفاصل گردن
  • بیماری ناشی از گرفتگی های عضلانی
  • دیسک گردن
  • آرتروز

  • کشیدگی های لیگامانی.

 

 

 

فعالیت‌هایی که باعث صدمه به گردن می‌شود، شامل موارد زیر می‌شوند:

۱) گرفتن سر جلوتر از بدن

 

 

 

 

 

گرفتن سر جلوتر از بدن یا در وضعیت نامناسب برای مدتی طولانی در حین کار کردن، کتاب خواندن، تماشای تلویزیون، و غیره.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۲) حالت خواب

خوابیدن بر روی بالشتی که بیش از حد سفت یا صاف است یا به خوبی از گردن شما محافظت نمی‌کند یا خوابیدن بر روی شکم در حالی که گردن شما به سمتی چرخیده و خم شده باشد. قرار دادن سر بر روی مشت یا بازوی خود به مدت طولانی.

علت گردن درد هنگام خوابیدن و بالش مناسب برای خواب

۳) کار یا ورزش

کار یا ورزشی که در آن از قسمت بالای بدن و بازوها استفاده می‌شود، مثل نقاشی کردن سقف یا کارهایی که برای انجام آنها باید سر را بالا بگیرید.

۴) فشار و تمرکز شدید بر روی یک کار

فشار و تمرکز شدید بر روی یک کار نیز باعث درد مهره‌ های گردن می‌شود. در یک یا چند عضله که سر، گردن و شانه‌ها را به هم متصل می‌کنند، دچار کشیدگی می‌شوند. این عضله گردن سفت و دردناک می‌شوند که ممکن است در این حالت درد گردن با سر درد و سرگیجه نیز همراه باشد.

گردن درد

۵) آسیب دیدگی‌هایی که باعث گردن درد می‌شوند

آسیب دیدگی‌هایی که باعث درد در گردن می‌شود، شامل موارد زیر است:

  1. آسیب دیدگی‌های خفیف: به طور مثال سکندری خوردن یا زمین خوردن در فواصل کوتاه تا حرکت شدید ستون فقرات گردن را شامل می‌شود.
  2. آسیب دیدگی‌های شدید: آسیب دیدگی گردن در تصادف با خودرو، زمین خوردن از ارتفاع قابل توجه، ضربه مستقیم به صورت یا کمر یا قسمت بالا یا درد پشت سر، و برخوردهای ورزشی.

۶) بیماری هایی که باعث گردن درد می شوند

این بیماری‌ها عبارتند از:

  • تنگی کانل نخاعی
  • آرتروز گردن
  • مننژیت که باعث التهاب دور بافت‌های مغر و طناب نخاعی می‌شود
  • آنفولانزا که باعث درد گرفتن گردن و قسمت‌های دیگر بدن می‌شود

۷) بیماری‌های مزمن

بیماری‌های مزمن از قبیل: فیبرومیالژیا، آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزان، تورتیکولی (کجی گردن) باعث گردن درد می‌شود.

۸) فشار بر روی عصب

فشرده شدن عصب ستون فقراتی می‌تواند باعث بروز دردی شود که از ابتدای کانال نخاعی شروع و سپس به سمت بازوها و دست‌ها و انگشت‌ها می‌رود. درد ناشی از فشار بر روی عصب با درد ناشی از سندروم تونل کارپ که معمولا با بی حسی همراه است متفاوت است.

۹) استیوآرتریت

با پیر شدن دیسک، دیسک خشک شده و کوچک می‌شود و ممکن است خارهای استخوانی تشکیل شود. این تغییرات منجر به تنگی مجرا یا فتق دیسک گردن و بروز علائم دیسک گردن می‌شود.

۱۰) تنگی کانال نخاعی

نازک شدن کانال‌های استخوانی در ستون فقرات می‌تواند به طناب نخاعی و عصب‌ها فشار می‌آورد و باعث تورم و التهاب آن‌ها می‌شود.

پزشکان فیزیوتراپ دارای تخصص کافی در ارزیابی و اصلاح تعادل و تناسب ماهیچه‌هایی که علت درد گردن شده‌اند هستند. گردن درد معمولا با سابقه پزشکی و معاینه تشخیص داده می‌شود.

پزشک دامنه حرکتی شما را بررسی می‌کند و درد گردن ناشی از حرکت را ارزیابی می‌کند. پزشک، نواحی التهاب و هر گونه تغییر عصبی مثل بی‌حسی، کرختی یا ضعف در دست یا بازو را بررسی می‌کند.

آزمایش‌های خون برای بررسی بیماری یا عفونت صورت می‌گیرد. تست عکس برداری اشعه ایکس برای تشخیص علت گردن درد بسیار موثر است. آزمایش های ساده اشعه ایکس می‌تواند اختلالاتی مانند تنگی فضای دیسک، بیماری‌های روماتیسم، جراحت و زخم، لغزندگی دیسک، استنوزیس (تنگی کانال نخاعی)، شکستگی و عدم استحکام ناشی از کشیدگی بیش از حد را نشان دهد.

۱۱) دیسک گردن (بیرون زدگی دیسک)

قسمت مرکزی و ژله مانند دیسک ستون فقرات می‌تواند متورم شود یا توسط یک ناحیه ضعیف در دیوار پاره شود و روی عصب‌ها فشار آورد.

 

  • چه زمانی فیزیوتراپی گردن به ما توصیه می‌شود؟

فیزیوتراپی برای گردن ممکن است در موارد مختلفی از جمله موارد زیر توصیه شود:

  • درد مزمن نا مشخص. هنگامی که درد گردن طولانی شده یا مرتبا عود می‌کند ، ممکن است تشخیص منبع دقیق یا مکانیسم درد دشوار باشد. اما حتی بدون تشخیص دقیق هم، افزایش قدرت عضلات گردن به آنها کمک می‌کند تا بهتر از مهره‌های گردنی حمایت کرده و در برابر درد مقاوم‌تر شوند.
  • بهبود یافتن از آسیب دیدگی. برخی از صدمات مانند جابه جایی مهره‌های گردن ممکن است باعث صدمه دیدن بافت نرم و مفاصل گردن شده و در نتیجه باعث درد و یا گرفتگی و خشکی می‌شوند که ممکن است تا هفته‌ها یا حتی بیشتر طول بکشد. یک برنامه فیزیوتراپی می‌تواند درد را کاهش داده و کمک کند تا گردن به عملکرد طبیعی خود برگردد.
  • بهبودی بعد از عمل جراحی. بعد از برخی از جراحی‌هایی که روی گردن انجام می‌شود ممکن است تا هفته‌ها و ماه‌ها بعد درد و خشکی زیادی در گردن وجود داشته باشد. به عنوان مثال ، عمل  دیسککتومی قدامی مهره‌های گردن همراه با فیوژن ( (ACDF)، تعداد 2 یا تعداد بیشتری مهره در گردن را درگیر می‌کند که می‌تواند نحوه حرکت برخی از ماهیچه‌های گردن و ماهیچه‌های فوقانی پشت را تغییر دهد. در چنین مواردی ، فیزیوتراپی ممکن است به کاهش خشکی و افزایش عملکرد گردن و کاهش یا جلوگیری از اسپاسم‌های دردناک، هنگامی که عضلات در حال بازسازی هستند کمک کند
  •  

چه زمانی گردن درد خطرناک است؟

اکثر انواع گردن درد با انجام درمان‌های خانگی به تدریج بهبود می‌یابند. در غیر این صورت لازم است به پزشک مراجعه کنید تا با انجام بررسی‌های بیشتر علت اصلی گردن درد مشخص شود.

مواردی از گردرن درد که نیاز به بررسی توسط پزشک متخصص دارد عبارتند از:

  • اگر گردن درد به دلیل زمین خوردن یا تصادف ایجاد شده باشد
  • شدت گردن درد غیر قابل تحمل باشد
  • درمان‌های عادی باعث بهبود گردن درد نشود
  • شدت گردن درد با گذشت زمان بیشتر شود
  • اگر گردن درد همراه با بی‌حسی، ضعف و گزگز در بازوها و پاها باشد

پزشک متخصص با توجه به علائم گردن درد اقدامات تشخیصی را انجام می‌دهد. در صورت نیاز ممکن است پزشک درخواست عکس‌برداری با اشعه ایکس، ام آر آی، سی تی اسکن، EMG (الکترومیوگرافی) و آزمایش خون کند.

 

فیزیوتراپی گردن چگونه انجام می‌شود؟

فیزیوتراپی گردن دارای دو مرحله است:

مرحله اول: تشخیص ابتدایی با معاینه و ارزیابی دقیق توسط فیزیوتراپیست‌های با تجربه و متخصص اولین مرحله در فیزیوتراپی است.

مرحله دوم: برنامه ریزی و روش‌های‌ درمانی دقیق و کامل است که برای کاهش درد و اسپاسم می توان از روش‌های مختلفی در بکار گیری دستگاه‌های الکتروتراپی مثل: تنس اینترفرنشیال، لیزر کم توان و پر توان، و در مراحل حاد سرما درمانی و مراحل مزمن گرما درمانی و کشش گردن استفاده می‌شود. برای تکمیل درمان، رفع محدودیت‌ها و افزایش قدرت عضلانی، بازتوانی عصبی و کاربرد به موقع درمان‌های دستی، ماساژ درمانی و تیپ کردن و همچنین استفاده از نیدل خشک و اصلاح پوسچرها در فیزیوتراپی ضروری است.

چگونه از گرفتگی گردن جلوگیری کنیم؟

شما می‌توانید با ایجاد تغییرات در سبک زندگی و محیط کار که در ادمه توضیح خواهیم داد از گرفتگی گردن جلوگیری کنید.

پیشگیری از مشکل همچنین می‌تواند شامل ترک عادات بد مانند وضعیت نامناسب بدن باشد. علاوه بر این ورزش منظم میتواند عضلات شما را تقویت کند و  فشار و اسیب عضلات را کاهش دهد.

سیگار یکی از دلایل درد کمر و گردن است به ویژه برای افرادی که مدت طولانی نیکوتین مصرف کرده اند. برای ترک سیگار از پزشکتان کمک بگیرید.

کاهش استرس 

استرس می‌تواند باعث انقباض عضلات گردن، شانه و پشت شود. کاهش استرس میتواند به پیشگیری و درمان درد و گرفتگی گردن کمک کند.

شما می‌توانید استرس خود را به روش‌های مختلفی کاهش دهید. از جمله:

  • گوش دادن موسیقی
  • مدیتیشن
  • استراحت
  • انجام کارهای لذت بخش

کاهش استرس می‌تواند وضعیت سلامت و کار شما را ارتقا بخشد.

نحوه تغییر موقعیت خواب

اگر به دنبال تغییر موقعیت خواب خود هستید، ممکن است بخواهید خود را به بالش ببندید تا در طول شب حرکت نکنید. همچنین می‌توانید تمرین کنید که شب‌ها در حالت مورد نظر خود به خواب بروید.

در پایان روز، باید وضعیتی را برای خواب خود انتخاب کنید که راحت‌ترین حالت برای شما باشد. اگر درد گردن شما ادامه دارد، باید سعی کنید موقعیت خود را تغییر دهید. اگر به نظر شما این کار غیرممکن است، می‌توانید شرایط خود را موقعیت فعلی خود تطبیق دهید. به عنوان مثال، اگر روی شکم خود می‌خوابید، می‌توانید بالش را برداشته و ببینید که آیا درد گردن شما کاهش می‌یابد یا خیر. آنچه را برای شما مناسب است انجام دهید.

 

ورزش منظم

ورزش منظم فواید متعددی برای سلامتی دارد. برخی حرکات ورزشی می‌توانند از آسیب و درد ناشی از ضعف عضلات گردن جلوگیری کنند و تنش ناشی از استرس را کاهش دهند.

فواید ورزش:

  • تقویت عضلات و استخوان‌ها
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کمک به داشتن خواب بهتر
  • بهبود وضعیت روانی
  • از بین بردن استرس
  • افزایش امید به زندگی

دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای ورزش:

  • کودکان 5 تا 17 ساله باید روزانه 60 دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید داشته باشند.
  • بزرگسالان 18 تا 64 ساله باید 150 تا 300 دقیقه فعالیت بدنی هوازی متوسط، یا حداقل 75 تا 150 دقیقه فعالیت بدنی هوازی با شدت بالاتر داشته باشند.

دقت کنید منظور از ورزش در این متن وزنه برداری یا دوی ماراتن نیست. پیاده روی، یوگا یا بازی با حیوان خانگی نمونه‌هایی از ورزش‌های عالی روزانه هستند. بهترین نوع ورزش می‌تواند به سن، موقعیت مکانی، توانایی شما و سایر عوامل بستگی داشته باشد.

ارگونومیک کردن محل کار

منظور از تنظیم ارگونومی تنظیم فضای کاری، برنامه یا مسئولیت‌های فردی نسبت به نیازهای فردی است. اصولا ارگونومی شامل ایجاد تغییرات در کار شما است به طوری که بتوانید کارتان را بهتر انجام دهید. ارگونومی اغلب به معنای تنظیم شرایط مطابق با مشکلات مزمن یا ناتوانی فرد است.

ارگونومی می‌تواند روش‌ها و راه‌حل‌های مدیریتی مختلفی برای درد گردن ارئه دهد از جمله:

  • استفاده از یک صندلی با کیفیت در محل کار. یک صندلی اداری باید قابلیت تنظیم داشته باشد.
  • صندلی خود را در موقعیت راحت تنظیم کنید. دقت کنید که پاهایتان صاف روی زمین قرار بگیرید و زانو ها کمی پایین تر از باسن باشد.
  • در یک وضعیت مناسب بنشینید. با صاف نگه داشتن کمر و بازوها به سمت میز وضعیت بدن خود را حقظ کنید.
  • کامپیوتر خود را طوری تنظیم کنید که هم سطح چشمتان باشد. در محل کار به طور متناوب بنشینید و بایستید. تغییر وضعیت میتواند باعث کاهش فشار ناشی از نشستن های طولانی شود.
  • استفاد از صفحه کلید و ماوس ارگونومیک. این نوع صفحه کلید میتواند شبیه به یک صفحه کلید یا ماوسی باشد که دست شما را در حالت عمودی قرار میدهد. این تغییرات میتواند وضعیت بدن، گرفتگی شانه و درد دست و مچ را بهبود بخشد.
  • ایستادن و انجام حرکات کششی هر یک ساعت یکبار. هنگام استراحت سعی کنید کمی راه بروید تا عضلات شما شل شوند.

 به مدت زمان نشستن خود دقت کنید.

طبق داده های سال 2021 به طور میانیگن کارگران غیر نظامی در جهان بیش از 43 درصد از روز کاری خود را در حالت نشسته سپری می‌کنند. برای کارکنان اداری مانند حسابداران این رقم به 91 درصد میرسد.

بسیاری از مردم هر روز 8 ساعت پشت میز کار خود با کامپیوتر کار میکنند. این وضعیت میتواند باعث گرفتگی گردن و سایر مشکلات طولانی مدت شود.

کمتر از تلفن همراه استفاده کنید.

گر دائما به تلفن همراه خود نگاه کنید عضلات گردن شما دچار کشش میشود و فشار مداومی که به آنها وارد میشود میتواند باعث درد گردن شود. به این وضعیت سندرم تکست نک گفته میشود.

یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که نشستن هنگام ارسال پیامک باعث بیشترین میزان خم شدن گردن می‌شود. مطالعه دیگری در سال 2019 که روی 500 دانشجو انجام شد نشان داد که طول مدت استفاده از تلفن همراه با افزایش شدت و مدت درد ارتباط دارد.

محققات دریافتند که بیش از 24 درصد از داشن آموزان درد متوسط یا بدتر را تجربه می‌کنند. به طور کلی محققان بر اهمیت توجه به مشکلات گردن ناشی از استفاده از تلفن های همراه و تغییر وضعیت و کاهش مدت زمان استفاده از آنها تاکید میکنند.

اگر معمولا مجبورید که از تلفن همراه استفاده کنید برای کاهش فشار گردن به نکان زیر دقت کنید:

  • تلفن همراه خود را هم سطح چشمتان قرار دهید.
  • تلفن خود را بین شانه و گوش خود قرار ندهید.
  • از هدفون استفاده کنید.
  • به طور منظم از تلفن خود فاصله بگیرید.
  • وضعیت بدنی خود را تنظیم کنید و اگر درد داشتید استراحت کنید.
  • پس از استفاده از تلفن حرکات کششی انجام دهید تا عضلاتتان شل شوند.

برای مدت طولانی و بدون وقفه رانندگی نکنید.

نشستن پشت فرمان در کل روز مانند نشستن پشت میز می‌تواند گردن شما را تحت تاثیر قرار داد.

اگر مجبورید برای مدت طولانی رانندگی کنید برای جلوگیری از گرفتگی گردن به نکات زیر دقت کنید:

  • بین مسیر بایستید و حرکات کششی انجام دهید.
  • صندلی خود را به درستی تنظیم کنید. صندلی راننده و تکیه گاه سر را او باید در موقعیتی قرار بگیرید که بیشترین حمایت را از سر راننده داشته باشد.
  • هرگز حین رانندگی پیامک ارسال نکنید. این کار غیر قانونی و خطرناک است چون گردن شما به طور مداوم از تلفن همراه خود به سمت جاده بالا و پایین میشود.

 

انواع ورزش برای دیسک گردن

در کنار فیزیوتراپی برای دیسک گردن، یکی از بهترین روش‌هایی که برای درمان و کاهش درد دیسک گردن وجود دارد، درمان دیسک گردن با ورزش است. ما در ادامه این مقاله به معرفی بهترین و مفیدترین این حرکات پرداخته‌ایم.

حرکت چانه

برای انجام این تمرین لازم است تا به حالت خوبی نشسته و سپس به جلو نگاه کنید. حال بایستی سر خود را به عقب حرکت دهید تا چانه شما پایین باشد. توجه داشته باشید که در این حالت هیچ چیز زیر سر شما نباید حرکت کند. بهتر است به مدت‌زمان کوتاه، مثلاً ۵ ثانیه در این حالت مانده و سپس به حالت اول برگردید. این حرکت را در طول روز حداقل ۱۰ بار تکرار کنید.

چرخش سر به دو طرف

روی صندلی یا زمین صافی نشسته و سپس چانه خود را به سمت شانه راست حرکت دهید. در انجام این حرکت، توصیه می‌شود که با استفاده از دست، سر خود را به آرامی به آن سمت بیشتر کش بیاورید. حال بایستی ۲۰ ثانیه در این حالت مانده و پس از آن، این بار چانه خود را به سمت شانه چپ حرکت دهید. در این حالت نیز بهتر است تا از دستتان برای کشش بیشتر کمک بگیرید. ۲۰ ثانیه نیز در این حالت مانده و سپس به حالت اولیه خود برگردید. این حرکت را ۳ تا ۵ بار در هر طرف را تکرار کنید. شایان ذکر است که این حرکت را می‌توانید به صورت خوابیده نیز انجام دهید.

خم شدن به پهلو

بر روی زمین بنشینید. سپس گوش راستتان را به سمت شانه راست پایین اورید. همانند تمرین قبلی می‌توانید از دستتان برای ایجاد کشش بیشتر بهره بگیرید. حال کافی است ۲۰ ثانیه در این حالت مانده و این مرحله را برای گوش سمت چپتان نیز تکرار کنید. هر روز این حرکت را ۳ تا ۵ بار در هر طرف تکرار کنید.

کشش گردن به عقب و جلو

  • برای انجام حرکات مربوط به کشش گردن بایستی در ابتدا روی صندلی نشسته و چانه خود را بالا بیاورید. تا حی که سقف را ببینید. حال کافی است در همان حالت گردن خود را به آرامی به جلو و عقب بروید. این حرکت را روزانه بین ۱۰ تا ۳۰ بار به صورت دوره‌ای انجام دهید. شایان ذکر است که از این حرکت در فیزیوتراپی دیسک گردن نیز بسیار استفاده می‌شود.

فشار دادن کتف

برای شروع این کار بایستی در ابتدا این چنین در نظر بگیرید که بین تیغه‌های شانه شما کمی فاصله افتاده و شما می‌خواهید با فشار دادن تیغ‌های شانه‌تان آن فاصله را به هم بچسبانید. شایان ذکر استن که در حین انجام این ورزش باید در نظر بگیرید که زمانی که تیغه‌ها به هم نزدیک می‌شوند، گردن بایستی آرام نگه داشته شده و سینه به آرامی روبه‌جلو فشار داده شود. در صورتی که در تمرینات مشاهده کردید شانه‌ها به سمت گوش‌هایتان بلند می‌شوند، بایستی دامنه کمتری را برای انجام این کار در نظر بگیرید. زمانی که به مقدار کمی احساس کشش در قفسه سینه حس کردید، بدانید که این حرکت را به درستی انجام می‌دهید. این ورزش گردن را به مدت‌زمان ۳ الی ۵ ثانیه انجام دهید. در طول روز نیز چندین بار آن را تکرار کنید.

انقباض تیغه شانه

برای انجام این حرکت کافی است تا هنگامی که تیغه‌های شانه‌هایتان را به سمت یکدیگر فشار می‌دهید، بازوهای خود را چند سانتی متر از زمین بلند کنید. در این حین ضروری است تا از کشش گردن خودداری کنید. در همین حالت از عضلات قسمت میانی کمر استفاده کنید. تا کشش را تحمل کنند. این حرکت را به تعداد ۱۰ الی ۱۵ بار در طول روز و هر بار ۵ ثانیه انجام دهید.

الکتروتراپی

 

این درمان با استفاده از یک دستگاه برای ارسال جریان برق خفیف از طریق سیم به منطقه که زخمی و یا دردناک است. انواع مختلفی از روشهای الکتروتراپی برای اهداف مختلف مانند تغییر سیگنال های درد، تحریک انقباض عضلانی، ترویج بهبود بافت و ارسال داروهای تسکین درد از طریق پوست (iontophoresis) وجود دارد. شایع ترین نوع الکتروتراپی برای درد گردن، تحریک الکتریکی عصبی الکتریکی پوست (TENS) است که به منظور تغییر دادن احساسات درد به احساس تحمل پذیری، پالس های الکتریکی را به اعصاب حسی زیر پوست می فرستد.

اولتراسوند

 

اولتراسوند با یک دستگاه دارای مبدل اولتراسوند (پروب؛ یا همان دسته تولیدکننده امواج اولتراسوند) انجام می‌شود.در این روش  ابتدا مقدار کمی ژل سرد روی ناحیه تحت درمان بدن مالیده می‌شود سپس به آرامی پروب را به شکل دایره‌های کوچکی روی بدن بیمار حرکت می‌دهیم.می توان، از طریق تغییر تنظیمات دستگاه اولتراسوند، عمق نفوذ امواج اولتراسوند را کنترل کرده و یا شدت اولتراسوند را تغییر دهسم. در هر مرحله از درمان از تنظیمات متفاوتی استفاده می‌شود. معمولاً، بسته به اندازه مساحت عضو مورد نظر، اولتراسوندتراپی 3 تا 5 دقیقه زمان می‌برد.معمولاً بیمار در حین اولتراسوند تراپی چیزی حس نمی‌کند، البته در برخی موارد ممکن است در ناحیه تحت درمان کمی احساس گرمی یا خارش وجود داشته باشد.به هر حال، اگر بیمار جدا از حس سردی ژل، بر روی پوست خود چیز دیگری حس نکرد جای تعجب نیست اما اگر ناحیه تحت درمان نسبت به تماس بسیار حساس باشد، ممکن است با عبور پروب از روی آن، بیمار کمی احساس ناراحتی کند. در هر صورت، قاعدتاً درمان با اولتراسوند تراپی نباید دردناک باشد.

لیزر درمانی گردن درد

لیزر تراپی یکی از موثرترین , و بهترین راه های درمان درد ها و مشکلات گردن و ستون فقرات است با توجه به عمق نفوذی که لیزر در بدن و بافت آسیب دیده دارد میتواند فرایند های درمانی را در بخش های آسیب دیده حتی در عمق بافت فعال کند و طی شدن پروسه های درمانی بدن را برای بازسازی بافت های آسیب دیده با تحریک سلولی بسیار تسریع نماید . انرژی ساطع شده از امواج لیزر در بخش سلولی جذب و به انرژِی شیمیایی تبدیل میشود که بدن از آن برای بازسازی طبیعی مناطق آسیب دیده استفاده میکند ، سوخت سازهای طبیعی بدن افزایش یافته و گردش خون در بدن بیشتر میشود که در نتیجه اکسیژن رسانی و تغذیه بیشتر به بافت های آسیب دیده را حاصل میکند . کاهش التهاب ، راه اندازی پروسه ترمیم  و تنظیم پمپ های سدیم و فسفات در سطح سلولی با تابش لیزر فعال شده که به بازسازی بافت های آسیب دیده و در نتیجه کاهش درد و بهبودی می انجامد .

فیزیوتراپیست می تواند به شما در کاهش درد با استفاده از یک برنامه منظم و استفاده از روش های تمرینی و استفاده از ابزارهای مناسب بسیار کمک کند و روند درمان را در بدن شما تسریع نماید و از دردهای ناحیه گردن در آینده جلوگیری کند. درمان صحیح دردها و آسیب های گردن در ۴ تا ۶ هفته باید به بهبودی نسبتا خوبی دست پیدا کند

طب سوزنی

یکی دیگر از راه های درمان گردن درد طب سوزنی است . در این روش متخصص سوزن هایی را در امتداد گذرگاه های درد فرد می کند . این روش باعث تولید اندورفین های خاصی می شود که برای تسکین درد مفید است .متخصص طب سوزنی محل عصب مشخص تحت فشار و دامن زننده به درد را تعیین می‌کند و سپس سوزن‌ها را در جای مناسب فرو می‌کند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گردنبند طبی

یکی از شایع ترین کارهایی که هنگام گردن درد می توان انجام داد گردنبند طبی است . گردن باعث می شود گردن وزن سر را تحمل کند و بافت های نرم آن التیام پیدا کند . در موارد اضطراری مانند تصادف گردن بند باید بر روی گردن شما بسته شود تا در فرصت بعدی آسیب دیدگی های احتمالی بررسی شود .

از انواع گردن بند می توان به گردن بندهای ساده ، یکپارچه نرم ، سفت با بالشتک هایی که از پلاستیک سفت آن محافظت می کند اشاره کرد . نرم یا سفت بودن گردن بند بستگی به شدت گردن درد و مدت زمانی که باید آن را ببندید دارد .هنگام بستن گردن بند حتما به دستورالعمل های زیر توجه کنید :

  • به اندازه ای آن را سفت ببندید که نتوانید سرخود را تکان دهید .
  • اگر ریش یا موی بلندی دارید باید خارج از گردن بند قرار گیرد .
  • پوست زیر گردن بند را تمیز و خشک نگه دارید .
  • گردن بند باید به گونه ای باشد که چانه شما داخل آن سرنخورد یا از آن بیرون نزند .
  • از پودرها یا لوسیون ها استفاده نکنید، زیرا به بالشتک های گردن بند آسیب وارد می کنند.
  • هنگامی که برای تمیز کردن آن را از گردن باز می کنید مطمعن شوید هیچ ناحیه ای از پوست التهاب نداشته باشد .
  • اگر گردن بند باعث ناراحتی شما می شود حتما به پزشک خود اطلاع دهید .

فواید و عوارض فیزیوتراپی گردن

در گذشته تنها افراد سالخورده و پیر به درد ستون فقرات و گردن دچار می‌شدند. اما به دلیل تغییر سبک زندگی شاهد همه‌گیر شدن درد گردن در تمامی سنین و اقشار هستیم. شاید درد گردن به خودی خود قابل تحمل باشد، اما گاهی باعث بهم ریختن برنامه زندگی، مختل شدن امور روزانه، طولانی شدن و پدیدار شدن عوارض جدید، افزایش شدت درد و… می‌شود که بهتر است قبل از رسیدن به این مراحل درمان فیزیوتراپی را انتخاب کرده و قدمی مهم در جهت سلامتی خود بردارید. مزایای فیزیوتراپی گردن در منزل شامل:

  • کاهش درد و افزایش کیفیت زندگی
  • تقویت عضلات و پیشگیری از بیماری‌های احتمالی 
  • جلوگیری از مشکلات بعدی ناشی از طولانی شدن درد در ناحیه گردن 
  • جلوگیری از مختل شدن برنامه زندگی بر اثر بیماری 
  • افزایش دامنه حرکت و…